Preparare: Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, se pune intr-o tigaie cu ulei incins; Pulpa de dovleac se da pe razatoarea cu gauri mari, se pune peste ceapa din tigaie si se calesc impreuna; Dupa 8-10 minute, se adauga orezul, semintele de dovleac zdrobite si apoi stafidele, se amesteca 3 minute, dupa care se toarna o cana cu apa; Se lasa pe foc pana scade lichidul, se adauga sare si piper, dupa gust, compozitia se lasa la racit; Varza (cruda) se opareste si se desfac frunze mari. Pe frunzele de varza se asaza compozitia de dovleac cu orez. Se ruleaza foaia de varza si se pun sarmalele la prajit intr-
SARMALE DE VARZA CU DOVLEAC
Incrediente: 500 g pulpa de dovleac ,3 cepe ,300 g orez ,100 g seminte de dovleac ,50 g stafide ,1 cana cu apa ,1 varza alba ,50 g unt ,300 g rosii ,4 linguri cu ulei ,1 pahar cu vin alb ,200 g smantana ,cimbru ,marar verde ,sare si piper dupa gust