Preparare: Se curata si se goleste puiulcu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina sunca, slanina si ficatul puiului apoi se amesteca cu carnea tocata. Se adauga galbenusul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa,scortisoiara, coniac sau vin. Se umple puiul. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine puiul cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 ora avind grija din cind in c
PUI UMPLUT LA CUPTOR
Incrediente: 1 pui,200 gr carne tocata amestec, 75 g sunca de Praga, 75 g slanina proaspata, ficatul puiuluii, 1 galbenus, 100 g unt, sare, piper, nucsoara,1 varf de cutit scortisoara, 1 pahar coniac , 1 ceasca zeama de carne