PUI MARENGO

Ingrediente: 1 pui,70 ml ulei, sare, 400 g ciuperci, usturoi, 1 pahar vin alb, o franzela mica, o lingura unt, 4 rosii decojite, 1 lingura suc de lamaie, cimbrisor, sare, 4 oua.


Preparare: Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In uleiul ramas de la pui se prajesc felii de franzela taiate subtiri.
Ciupercile se spala si se cubulete, se pun cu unt intr-o cratita si se lasa la foc mic 15 min.
Cand s-au inmuiat, se adauga paharul cu vin alb, zeama de lamaie, condimentele, usturoiul taiat felii subtiri si rosiile decojite taiate felii.
Sosul obtinut se fierbe pe foc mic 30 min., se sareaza dupa gust, se mai clocoteste 10 min. si se ia de pe foc.
Bucatile de pui se pun pe un platou inconjurate de feliile de franzela si se acopera cu sosul de ciuperci . Pe feliile de paine se pune si cate un ou ochi. Pofta buna!

Timp de preparare: cca 75 minute
Portii mancare: 4

Ultimele produse cu reduceri