Preparare: Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita. Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita. Se pune si o lingurita rasa cu sare, chiar de la inceput, ca sa se adune spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se incearca daca puiul este fiert, infigand furculita in piept; daca aceasta intra cu usurinta, vasul se ia de pe foc. Puiul se lasa sa se raceasca in supa. Dupa aceea, toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne). Smantana se amesteca cu hreanul; se da un gust mai picant cu mus
PUI CU SMANTANA SI HREAN
Incrediente: 1 Pui de cca 1,5 kg, 1/2 kg zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, telina, ceapa), 1 lingura cu varf de hrean ras fin , 500 ml smantana groasa, proaspata, o lingurita mustar, 1/2 lingurita sare fina, patrunjel taiat marunt.
Preparare: Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita. Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita. Se pune si o lingurita rasa cu sare, chiar de la inceput, ca sa se adune spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se incearca daca puiul este fiert, infigand furculita in piept; daca aceasta intra cu usurinta, vasul se ia de pe foc. Puiul se lasa sa se raceasca in supa. Dupa aceea, toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne). Smantana se amesteca cu hreanul; se da un gust mai picant cu mus
Preparare: Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita. Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita. Se pune si o lingurita rasa cu sare, chiar de la inceput, ca sa se adune spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se incearca daca puiul este fiert, infigand furculita in piept; daca aceasta intra cu usurinta, vasul se ia de pe foc. Puiul se lasa sa se raceasca in supa. Dupa aceea, toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne). Smantana se amesteca cu hreanul; se da un gust mai picant cu mus