Preparare: Din 650g faina, 4 oua, putina sare si apa rece se face un aluat de taitei care se framanta bine. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit. Se imparte in bucati potrivite care se intind in foi de taitei foarte subtiri. Se pun la uscat pe fete de masa sau hartie alba. Cand sunt bine uscate, se rup cu mana in forme neregulate de marimea aproximativa a unui ou. Branza bine scursa de zer, 4 oua si 150g faina se framanta intr-un vas, de preferinta din sticla termo rezistenta, se aseaza alternativ straturi de taitei rupti si uscati bine, printre aceste straturi se pun bucati de branza carora li s-a dat forma de perisoare. Deasupra se toarna laptele fierbinte, indulcit cu zahar, si zaharul vanilat pana ce se acopera totul.Se
PRAJITURA MOCANEASCA
Incrediente: Faina 800g,Oua 8,Branza dulce 1 KG bine scursa,Unt 50g,Sare 20g,Lapte 3l,Zahar 250g,Zahar vanilat 3 plicuri
Preparare: Din 650g faina, 4 oua, putina sare si apa rece se face un aluat de taitei care se framanta bine. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit. Se imparte in bucati potrivite care se intind in foi de taitei foarte subtiri. Se pun la uscat pe fete de masa sau hartie alba. Cand sunt bine uscate, se rup cu mana in forme neregulate de marimea aproximativa a unui ou. Branza bine scursa de zer, 4 oua si 150g faina se framanta intr-un vas, de preferinta din sticla termo rezistenta, se aseaza alternativ straturi de taitei rupti si uscati bine, printre aceste straturi se pun bucati de branza carora li s-a dat forma de perisoare. Deasupra se toarna laptele fierbinte, indulcit cu zahar, si zaharul vanilat pana ce se acopera totul.Se
Preparare: Din 650g faina, 4 oua, putina sare si apa rece se face un aluat de taitei care se framanta bine. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit. Se imparte in bucati potrivite care se intind in foi de taitei foarte subtiri. Se pun la uscat pe fete de masa sau hartie alba. Cand sunt bine uscate, se rup cu mana in forme neregulate de marimea aproximativa a unui ou. Branza bine scursa de zer, 4 oua si 150g faina se framanta intr-un vas, de preferinta din sticla termo rezistenta, se aseaza alternativ straturi de taitei rupti si uscati bine, printre aceste straturi se pun bucati de branza carora li s-a dat forma de perisoare. Deasupra se toarna laptele fierbinte, indulcit cu zahar, si zaharul vanilat pana ce se acopera totul.Se