Preparare: Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta bine coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de coaja, se taie felioare subtiri si se presara peste ele scortisoara. Se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi groase de ½ cm. Se asaza in tava unsa prima foaie, peste ea merele presarate cu un pahar zahar tos. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unge cu putin ou amestecat cu o lingura de apa indulcita. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata
PRAJITURA CU MERE FELII
Incrediente: 250 gr. faina, 250 gr. unt, 1 kg mere, 1 pahar zahar tos, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingura apa, 2 galbenusuri, 1 praf sare, 1 praf scortisoara, grasime pentru forma, ou amestecat cu apa indulcita
Preparare: Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta bine coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de coaja, se taie felioare subtiri si se presara peste ele scortisoara. Se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi groase de ½ cm. Se asaza in tava unsa prima foaie, peste ea merele presarate cu un pahar zahar tos. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unge cu putin ou amestecat cu o lingura de apa indulcita. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata
Preparare: Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta bine coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de coaja, se taie felioare subtiri si se presara peste ele scortisoara. Se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi groase de ½ cm. Se asaza in tava unsa prima foaie, peste ea merele presarate cu un pahar zahar tos. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unge cu putin ou amestecat cu o lingura de apa indulcita. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata