Preparare: Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu uleiul adaugat cate putin. Se adauga zaharul, apoi cate o lingura de faina, si una de lapte, ca sa nu se taie amestecul. Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se adauga restul de faina. Amestecul trebuie sa curga. Merele se curata de coaja, se taie felii si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara deasupra, pana se face aluatul. Se unge o tava mare cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun merele peste aluat si se amesteca usor, dupa care se rastoarna in tava. Se coace prajitura la foc potrivit 45 min., se raceste in tava si se taie dupa ce s-a racit. Se serveste pudrata cu zahar farin.
PRAJITURA CU MERE 3
Incrediente: 9 linguri ulei, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte dulce, 9 linguri faina, sare, 1/2 lamaie, praf de copt, vanilie, 3 oua, 1 kg mere, scortisoara
Preparare: Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu uleiul adaugat cate putin. Se adauga zaharul, apoi cate o lingura de faina, si una de lapte, ca sa nu se taie amestecul. Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se adauga restul de faina. Amestecul trebuie sa curga. Merele se curata de coaja, se taie felii si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara deasupra, pana se face aluatul. Se unge o tava mare cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun merele peste aluat si se amesteca usor, dupa care se rastoarna in tava. Se coace prajitura la foc potrivit 45 min., se raceste in tava si se taie dupa ce s-a racit. Se serveste pudrata cu zahar farin.
Preparare: Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu uleiul adaugat cate putin. Se adauga zaharul, apoi cate o lingura de faina, si una de lapte, ca sa nu se taie amestecul. Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se adauga restul de faina. Amestecul trebuie sa curga. Merele se curata de coaja, se taie felii si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara deasupra, pana se face aluatul. Se unge o tava mare cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun merele peste aluat si se amesteca usor, dupa care se rastoarna in tava. Se coace prajitura la foc potrivit 45 min., se raceste in tava si se taie dupa ce s-a racit. Se serveste pudrata cu zahar farin.