PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE IN FOI

Incrediente: ALUATUL: faina 500 g, unt 500 g, ulei 10 g, sare CREMA: lapte 1l, vanilie 1 baton, oua 8 buc, zahar 350 g, faina 160 g, zahar pudra 75 g
Preparare: Din faina, unt, sare si ulei se prepara un aluat frantuzesc, din care se intinde o foaie in forma dreptunghiulara si cu grosimea de 5 mm, se taie bucati de dimensiunea tavilor, se inteapa in mai multe locuri cu o furculita si se coc la cuptor la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca in tavi, se asaza pe jumatate din foi crema de vanilie, se acopeara crema cu restul de foi, se taie prajitura in patrate sau dreptunghiuri si se pudreaza pe deasupra cu zahar.Crema se prepara astfel: se fierbe laptele si vanilia. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si faina, se toarna peste aceasta compozitie laptele fierbinte, putin cate putin, amestecandu-se cu o paleta de lemn. Se pune vasul la foc si se amesteca cu

Ultimele produse cu reduceri