Preparare: 1. Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina.2. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca.3. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt.4. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase.5. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece.6. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una pes
PRAJITURA CU CREMA DE CAFEA 3
Incrediente: 150 g miere, 150 g zahar, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat, ½ kg faina, 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 200 g zahar, ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita, 400 g unt