PLACINTA ARDELENEASCA,SARATA CU BRANZA

Incrediente: 600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Preparare: Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine i

Ultimele produse cu reduceri