Preparare: Faina de porumb se pune intr-un bol impreuna ca sarea si cu 350 ml de apa si se framanta pana ce se obtine un aluat consistent si elastic in forma de bila. Lasati aluatul 5 minute sa se odihneasca la temperatura camerei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de 25 cm cu un sucitorul. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 7 cm taiati 8 cercuri din aluat care sa aibe o grosime de aproximativ 1 cm. Incingeti untura intr-o tigaie iar apoi puneti painicile la prajit la aragaz la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 175 oC. Puneti cele 8 painici intr-o tava care nu trebuie sa fie unsa cu grasime si puneti la cuptor timp de 20-30 minute pana ce devin aurii. In timp ce aveti painicile
PAINITE DE PORUMB
Incrediente: 250 g faina de porumb fina, 1 lingurita de sare, 3 linguri de untura, 350 ml apa
Preparare: Faina de porumb se pune intr-un bol impreuna ca sarea si cu 350 ml de apa si se framanta pana ce se obtine un aluat consistent si elastic in forma de bila. Lasati aluatul 5 minute sa se odihneasca la temperatura camerei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de 25 cm cu un sucitorul. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 7 cm taiati 8 cercuri din aluat care sa aibe o grosime de aproximativ 1 cm. Incingeti untura intr-o tigaie iar apoi puneti painicile la prajit la aragaz la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 175 oC. Puneti cele 8 painici intr-o tava care nu trebuie sa fie unsa cu grasime si puneti la cuptor timp de 20-30 minute pana ce devin aurii. In timp ce aveti painicile
Preparare: Faina de porumb se pune intr-un bol impreuna ca sarea si cu 350 ml de apa si se framanta pana ce se obtine un aluat consistent si elastic in forma de bila. Lasati aluatul 5 minute sa se odihneasca la temperatura camerei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de 25 cm cu un sucitorul. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 7 cm taiati 8 cercuri din aluat care sa aibe o grosime de aproximativ 1 cm. Incingeti untura intr-o tigaie iar apoi puneti painicile la prajit la aragaz la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 175 oC. Puneti cele 8 painici intr-o tava care nu trebuie sa fie unsa cu grasime si puneti la cuptor timp de 20-30 minute pana ce devin aurii. In timp ce aveti painicile