MELCI INSIROPATI

Incrediente: Aluat: 3 galbenusuri, 50 g zahar, 10 linguri unt topit, 250 ml lapte, 25 g drojdie proaspata, esenta vanilie si rom 500 g faina
Sirop:5 linguri miere,1 cana apa,3 linguri zahar,coaja de lamaie

Preparare: Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.Framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.Se taie fasii care se rasucesc.Din aceste fasii rasucite se formeaza melcii.Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc

Ultimele produse cu reduceri