Preparare: Carnea si ceapa se calesc cu 2 linguri de untdelemn, cum s-a aratat in retetele precedente, pana cand se moaie bine. Telina se taie in felii de 1 cm grosime; acestea se suprapun si se taie in betisoare de 2 cm latime. Telina se caleste separat, cu 2-3 linguri de untdelemn, acoperita, la foc mic, sau la cuptor, tot acoperita, adaugand cate o lingurita cu apa, pana cand se moaie, fara sa se terciuiasca. Dupa ce au fiert, telina si carnea se amesteca. Faina se dilueaza cu sucul de rosii si se desarta in cratita, completand sosul cu apa (sa cuprinda carnea si telina) si lasand sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege. Mancarea se poate servi simpla, presarata cu patrunjel taiat ma
MANCARE DE TELINA CU CARNE DE PUI
Incrediente: 600 g carne de pui, ceapa (100 g ), 60 ml untdelemn sau alta grasime, 500 g telina (curatata gata), 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 5-10 g zahar, patrunjel, sare
Preparare: Carnea si ceapa se calesc cu 2 linguri de untdelemn, cum s-a aratat in retetele precedente, pana cand se moaie bine. Telina se taie in felii de 1 cm grosime; acestea se suprapun si se taie in betisoare de 2 cm latime. Telina se caleste separat, cu 2-3 linguri de untdelemn, acoperita, la foc mic, sau la cuptor, tot acoperita, adaugand cate o lingurita cu apa, pana cand se moaie, fara sa se terciuiasca. Dupa ce au fiert, telina si carnea se amesteca. Faina se dilueaza cu sucul de rosii si se desarta in cratita, completand sosul cu apa (sa cuprinda carnea si telina) si lasand sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege. Mancarea se poate servi simpla, presarata cu patrunjel taiat ma
Preparare: Carnea si ceapa se calesc cu 2 linguri de untdelemn, cum s-a aratat in retetele precedente, pana cand se moaie bine. Telina se taie in felii de 1 cm grosime; acestea se suprapun si se taie in betisoare de 2 cm latime. Telina se caleste separat, cu 2-3 linguri de untdelemn, acoperita, la foc mic, sau la cuptor, tot acoperita, adaugand cate o lingurita cu apa, pana cand se moaie, fara sa se terciuiasca. Dupa ce au fiert, telina si carnea se amesteca. Faina se dilueaza cu sucul de rosii si se desarta in cratita, completand sosul cu apa (sa cuprinda carnea si telina) si lasand sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege. Mancarea se poate servi simpla, presarata cu patrunjel taiat ma