LIPII CU CURMALE reteta egipteana

Incrediente: 500 g faina de grau durum, 200 g curmale proaspete, curatate de samburi, 4 linguri ulei de masline, sare, piper negru macinat, ulei pentru prajit
Preparare: Se amesteca uleiul de masline, sarea, piperul si faina. Se framanta si se adauga treptat apa (cca. 1 cana) pentru a obtine un aluat omogen. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se ruleaza sub forma de discuri subtiri. Se proceseaza curmalele intr-un blender pana se obtine o pasta. Se intinde pasta, in strat egal, peste discurile de aluat. Se suprapun discurile, doua cate doua, lipindu-se pe suprafetele unse cu pasta de curmale. Se lasa sa stea 10 minute. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc lipiile timp de 3 minute pe fiecare parte.
Timp de preparare:
Portii mancare:

Ultimele produse cu reduceri