Preparare: Se taie vinetele felii groase de aproximativ 1 cm si se pun intr-o sita la scurs. Odata scurse, se sareaza putin, se pipereaza si se prajesc putin in ulei. Intre timp se toaca ceapa, ardeiul si rosiile si se pun la fiert in putina apa (aproximativ o ceasca de apa). Se rade si morcovul si se adauga in craticioara, apoi se curata si se taie telina si usturoiul in felii subtiri. Se iau cateva borcane si se asaza straturi succesive de vinete si felii de telina si usturoi. Cand celelalte legume au fiert, se strecoara totul si se toarna peste vinete, acoperind totul cu putin ulei. Se leaga bine borcanele, se invelesc in bucati de carpe curate si se asaza intr-o cratita mai mare in care se toarna apa pana sub legatura borcanului
LEGUME LA BORCAN PENTRU IARNA
Incrediente: 4 vinete, 4 teline, 5 rosii mari, 1 ardei verde gras, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 morcov, ulei, sare, piper.
Preparare: Se taie vinetele felii groase de aproximativ 1 cm si se pun intr-o sita la scurs. Odata scurse, se sareaza putin, se pipereaza si se prajesc putin in ulei. Intre timp se toaca ceapa, ardeiul si rosiile si se pun la fiert in putina apa (aproximativ o ceasca de apa). Se rade si morcovul si se adauga in craticioara, apoi se curata si se taie telina si usturoiul in felii subtiri. Se iau cateva borcane si se asaza straturi succesive de vinete si felii de telina si usturoi. Cand celelalte legume au fiert, se strecoara totul si se toarna peste vinete, acoperind totul cu putin ulei. Se leaga bine borcanele, se invelesc in bucati de carpe curate si se asaza intr-o cratita mai mare in care se toarna apa pana sub legatura borcanului
Preparare: Se taie vinetele felii groase de aproximativ 1 cm si se pun intr-o sita la scurs. Odata scurse, se sareaza putin, se pipereaza si se prajesc putin in ulei. Intre timp se toaca ceapa, ardeiul si rosiile si se pun la fiert in putina apa (aproximativ o ceasca de apa). Se rade si morcovul si se adauga in craticioara, apoi se curata si se taie telina si usturoiul in felii subtiri. Se iau cateva borcane si se asaza straturi succesive de vinete si felii de telina si usturoi. Cand celelalte legume au fiert, se strecoara totul si se toarna peste vinete, acoperind totul cu putin ulei. Se leaga bine borcanele, se invelesc in bucati de carpe curate si se asaza intr-o cratita mai mare in care se toarna apa pana sub legatura borcanului