Preparare: Se condimenteaza carnea si se prajeste la gratar sau in tigaie. Se scoate pe un platou, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.Se rade pastarnacul, se acopera cu apa si se fierbe 20 minute, apoi se paseaza. Se caleste ceapa curatata si tocata marunt, in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si nucsoara. Se toarna vinul si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase si se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute la racit si apoi se paseaza. Se amesteca sosul obtinut cu piureul de pastarnac si se mai tine 10 minute la foc potrivit, pana incepe sa se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste in farfurii calde, a
FRIPTURA DE VITA CU SOS DE PASTARNAC
Incrediente: 600g. pulpa de vitel, 300g. pastarnac, 1 ceapa, 1/4 lingurita nucsoara, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura faina, 4 linguri vin alb aromat, sare, piper;
Preparare: Se condimenteaza carnea si se prajeste la gratar sau in tigaie. Se scoate pe un platou, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.Se rade pastarnacul, se acopera cu apa si se fierbe 20 minute, apoi se paseaza. Se caleste ceapa curatata si tocata marunt, in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si nucsoara. Se toarna vinul si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase si se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute la racit si apoi se paseaza. Se amesteca sosul obtinut cu piureul de pastarnac si se mai tine 10 minute la foc potrivit, pana incepe sa se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste in farfurii calde, a
Preparare: Se condimenteaza carnea si se prajeste la gratar sau in tigaie. Se scoate pe un platou, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.Se rade pastarnacul, se acopera cu apa si se fierbe 20 minute, apoi se paseaza. Se caleste ceapa curatata si tocata marunt, in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si nucsoara. Se toarna vinul si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase si se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute la racit si apoi se paseaza. Se amesteca sosul obtinut cu piureul de pastarnac si se mai tine 10 minute la foc potrivit, pana incepe sa se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste in farfurii calde, a