FRIPTURA DE CURCAN CU SOS DE GUTUI

retete culinare
Incrediente: 1 carcasa de curcan (adica 1 curcan fara cap, picioare, aripi), sare, 250 g costita afumata, 1 cana supa, 800 g gutui, 80 ml ulei, 2 linguri zahar, 1 kg rosii, piper boabe,1 pahar vin alb

Preparare: Se pune apa in tava de fripura, se pun boabe de piper, apoi se asaza pasarea data cu sare si invelita cu fasii de slanina.
Se adauga uleiul, se potriveste focul si se frige curcanul o ora.
Se intoarce, se stropeste carnea cu sosul din tava, se sareaza si se continua frigerea.
Friptura este gata cand a stat la cuptor cate o ora pentru fiecare kg de carne, la foc potrivit.
Se adauga vinul cand carnea devine rumena.
Separat se prepara sosul de gutui: se taie felii groase fiecare gutuie, sa inlatura semintele, se pun gutuile intr-o cratita emailata cu ulei si se lasa sa se inmoaie 20 min.
Se a

Ultimele produse cu reduceri