CLATITE CU CREMA DE ROM SI INGHETATA

retete culinare
Incrediente: Crema:130 g zahar pudra, 4 galbenusuri, 200 ml lapte , 1 esenta de rom, 300 g frisca,1 lingurita faina
12 clatite pregatite dupa o reteta preferata[vezi reteta Aluat de clatite]
Umplutura si ornament:200 g ciocolata amaruie rasa,500 G inghetata de vanilie sau de ciocolata

Preparare: Pentru crema:Galbenusurile, zaharul siesenta de rom se freaca cu mixerul timp de 5 minute. Se adauga laptele,faina si romul si amestecand continuu cu un tel se fierbe fara a da in clocot. Dupa ce s-a racit crema se amesteca usor cu frisca.Se ung clatitele cu 2-3 linguri de crema apoi se impaturesc in 3 in forma de triunghi se presoara cu ciocolata rasa si se servesc cu o bila de inghetata alaturi.Se servesc imediat.Nu se umplu decat cu 5 minute inainte de a fi servite, nu mai devreme.
Timp de preparar

Ultimele produse cu reduceri