Preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste 2-3 minute in el, ceapa curatata si taiata, se pune intr-un vas; Se scurge zeama din conserva de somn, se indeparteaza pielea si oasele, se marunteste si se amesteca cu ceapa calita; Se fierbe laptele sau apa pana dau intr-un clocot, se toarna cartofii instant si se amesteca energic, se adauga pestele si ceapa si se amesteca din nou; Se spala patrunjelul, se toaca si se amesteca impreuna cu cimbrul in compozitia de mai sus; Se bate un ou, se adauga sare si piper si se pune peste compozitia de somon, se lasa o ora in frigider; Se formeaza chiftelutele cu o lingura si se pun in ulei incins timp
CHIFTELUTE DE SOMON
Incrediente: 1 ceapa ,20 gr unt ,400 g somon din conserva sau marinat ,300 ml lapte sau apa ,100 g piure cartofi instant ,1 ou ,1 lingurita cimbru ,1 legatura patrunjel ,100 g ulei ,sare si piper dupa gust