Preparare: Se spalai bine rosiile,se taie in sferturi si se dau de cateva ori prin masina de tocat speciala, cea cu separator pentru coji si samburi. Sucul obtinut prin macinarea rosiilor se pune la fiert intr-o oala emailata, cu peretii grosi. Pnetru a te asigura ca bulionul fierba la foc mic,se aseaza oala pe o plita, nu direct pe flacara aragazului.Se amesteca sucul cateva ore bune, 3-4 ore, la foc foarte mic, pana scade aproximativ un sfert din cantitate si capata consistenta. Poti fierbe bulionul si mai mult, daca il vrei mai gros. Impreuna cu bulionul, fierbe si verdeata, legata cu o sfoara, doar pentru gust, pentru ca le vei indeparta inainte de aturna bulionul in sticle.Se toarna bulionul fierbinte in sticlele sterilizate in prealabil
BULION
Incrediente: 10 kg de rosii,o legatura de telina,o legatura de patrunjel[sau dupa gusta alte 2 legaturi de verdeata]
Preparare: Se spalai bine rosiile,se taie in sferturi si se dau de cateva ori prin masina de tocat speciala, cea cu separator pentru coji si samburi. Sucul obtinut prin macinarea rosiilor se pune la fiert intr-o oala emailata, cu peretii grosi. Pnetru a te asigura ca bulionul fierba la foc mic,se aseaza oala pe o plita, nu direct pe flacara aragazului.Se amesteca sucul cateva ore bune, 3-4 ore, la foc foarte mic, pana scade aproximativ un sfert din cantitate si capata consistenta. Poti fierbe bulionul si mai mult, daca il vrei mai gros. Impreuna cu bulionul, fierbe si verdeata, legata cu o sfoara, doar pentru gust, pentru ca le vei indeparta inainte de aturna bulionul in sticle.Se toarna bulionul fierbinte in sticlele sterilizate in prealabil
Preparare: Se spalai bine rosiile,se taie in sferturi si se dau de cateva ori prin masina de tocat speciala, cea cu separator pentru coji si samburi. Sucul obtinut prin macinarea rosiilor se pune la fiert intr-o oala emailata, cu peretii grosi. Pnetru a te asigura ca bulionul fierba la foc mic,se aseaza oala pe o plita, nu direct pe flacara aragazului.Se amesteca sucul cateva ore bune, 3-4 ore, la foc foarte mic, pana scade aproximativ un sfert din cantitate si capata consistenta. Poti fierbe bulionul si mai mult, daca il vrei mai gros. Impreuna cu bulionul, fierbe si verdeata, legata cu o sfoara, doar pentru gust, pentru ca le vei indeparta inainte de aturna bulionul in sticle.Se toarna bulionul fierbinte in sticlele sterilizate in prealabil