Preparare: bamele nedecongelate se pun intr-un vas, se stropesc cu otet, se amesteca si se lasa circa 15-20 min intr-o cratita cu uleiul incins se caleste ceapa si usturoiul. Adaugam bamele, calim 1-2 minute amestecand usor, rosiile tocate, sucul de rosii, zaharul, patrunjelul, sarea, piperul o canita de apa. Se lasa la fiert aproximativ 20 min se servesc calde sau reci,s unt la fel de gustoase.
In timpul fierberii este indicat sa ne ferim de a amesteca bamele cu lingura deoarece sunt fragede si se sparg usor. Daca e nevoie amestecam miscand din cand in cand cratita.
Timp de preparare:
Portii mancare:
BAME CU SOS
Incrediente: 1 kg.bame (congelate), 5 rosii tocate, 3 linguri suc de rosii, 3 cepe, 1-2 catei usturoi tocat, 1/2 legatura patrunjel tocat, 1 canita ulei, sare, piper , 100 ml otet, 1 lingurita zahar