ARDEI UMPLUTI CU OREZ

Incrediente: 12 bucati ardei grasi, 150 g orez, 250 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g bulion sau 500 g rosii, 2 legaturi patrunjel verde sau marar.



Preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Cand ceapa se ingalbeneste, se adauga orezul ales, spalat si scurs de apa, lasandu-se sa se prajeasca 2-3 minute. Se stinge cu apa fierbinte in cantitati de doua ori mai mare decat orezul, se amesteca, se adauga sare. Dupa ce a dat in fiert, se tine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce in cuptor unde se lasa 15-20 minute. Intre timp, se aleg ardeii grasi, li se taie cate un capacel din partea dinspre coada, se spala, se curata bine de seminte si se cresteaza la capat sau se taie putin la varf. Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper, si se mai adauga jumatate din bulion si verdeata (marar si patrunjel p

Ultimele produse cu reduceri