Preparare: Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie. Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos. Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii .Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu aces
ARDEI CU SOS UMPLUTI CU CARNE
Incrediente: 16 ardei mijlocii, 750 gr. carne, 2 cepe mari, 4 linguri orez, 1 lingura untura, marar si patrunjel tocat, sare, piper, 2 rosii; sosul: 1/2 kg rosii, 1 buc ceapa, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita faina, sare, patrunjel tocat, 1 lingura untura, smintina pentru servit