Tratamente naturiste pentru conjunctivite, blefarite si alte boli de ochi

1-Frunze de patlagina (Folium Plantaginis) : bai locale cu infuzie preparata din 2 linguri de frunze la o cana de apa
2-Flori de musetel (Flores Chamomillae) - calmante, dezinfectante, antiinflamatoare: bai de ochi cu infuzie preparata din 3 linguri de flori la o cana de apa;
3-Turita mare (Herba Agrimoniae) - se recomanda in afectiuni oculare (conjunctivite): comprese cu infuzie din 2 linguri de planta la o cana de apa.
4-Asmatuiul (Anthriscus cerefolium) - Folosit contra inflamatiilor pleoapelor si a blefaritelor.
5-Tratament cu varza pentru urcior. Inabusiti cateva frunze de varza proaspata pana cand se inmoaie. Scurgeti si aplicati frunzele sub forma de compresa peste ochiul afectat. Pastrati timp de 15 minute, acoperind ochiul pentru a mentine caldura.
6-Tratament cu cartofi pentru urcior. Curatati un cartof si puneti-l pe ochi ca o cataplasma.
7-Tratament cu miere pentru prenirea cataractei. Amestecati cate 2 lingurite cu miere si otet de mere intr-un pahar cu apa. Beti dupa fiecare masa. Se spune ca reduce avansarea cataractei, dar o si previne.
8-Tratament cu arnica: se prepara infuzie din doua linguri pulbere frunze sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute; se strecoara; se aplica comprese cu un pansament steril. Tinctura si infuzia se folosesc pentru tratarea conjunctivitei, blefaritei (urcior, inflamatia si congestionarea marginii libere a pleoapelor etc
9-Tratament naturist cu mar: se prepara infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se spala usor cu vata inflamatiile ochilor in blefarite.

Ultimele produse cu reduceri