Stiati ca... cafeaua Kopi Luwak, unul dintre cele mai scumpe sortimente de cafea din lume se obtine din boabele de cafea inghitite de zibeta [sau civet], mamifer carnivor din familia viveridelor, cu parul cenusiu, patat cu negru, prezenta in savanele africane si asiatice.
Boabele sunt colectate dupa ce sunt eliminate intregi , dupa ce au travesrsat sistemul digestiv al animalului in cauza, curatate, uscate si ambalate.
Este produsa in INdonezia, Filipine, Vietnam, si in insulele Sumatra, Java, Bali si Sulawesi , si este importata in cea mai mare parte de catre Statele Unite si Japonia..
In functie de calitatea ei costa intre 100-600$ jumatatea de kg. Desi zibeta este purtatatoarea bacteriei E.Coli, producatorii ne asigura ca in urma procesului de prajire si curatare a cafelei, sunt eliminate bacteriile, microbii si impuritatile, si ca nu s-au inregistrat pana in prezent cazuri de infectii provocate in urma cafelei Kopi Luwak numita si cafeaua de civeta [zibeta].Eu totusi cred ca nu am sa incerc asa ceva niciodata. Pentru doritorii de senzatii tari, se spune ca este cea mai scumpa pentru ca este si cea mai aromata. Sa ii credem pe cuvant!