2-O bere daca sunteti in stare sa mai simtiti mirosul de alcool pentru ca cui pe cui se scoate
3-O cana de zeama de varza.
4-Pentru trezirea din betie se va bea o cantitate cat mai mare de bors, chiar 1-2 litri deodata.
5-Capsuni: se vor manca dimineata 7-8 capsuni proaspete.
6-Decoct de banana:60 gr coaja de banana in 250 ml apa si beti zeama (decoctul) fierbinte, imediat dupa primul clocot.
7-Apa: bea cat mai multa apa. Deshidratarea provocata de alcool este
principala cauza a mahmurelii.
8-Ceaiuri de menta, lucerna de cultura, pelin, piersic, purecarita, salvie, sovarf si zmeur.
9-Pepenele verde este ideal daca te-ai trezit cu dureri de cap, deoarece proprietatile lui antioxidante vor elimina toxinele acumulate.
1-Durerile de stomac si crampele dispar ca prin minune, la fel ca si aciditatea gastrica, daca se inghite rapid un amestec dintr-o lingurita de pulbere de coji de oua si putina apa calduta.
2-O alta solutie simpla si usor de pus in aplicare este sucul proaspat de mandarine. Acesta inlatura indigestia si starea de greata. Se pot manca si mandarinele ca atare. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.
3-Ulei de menta si de ienupar, 5-15 picaturi din fiecare, in putina apa calda, timp de 2-3 saptamani ajuta la detoxifierea organismului in urma consumului de alcool.
4-Ceaiul de maces, preparat din doua linguri de fructe zdrobite la un litru de apa fierbinte, fiert timp de 5 minute si baut zilnic, este excelent in cura de dezintoxicare.
5-Cafea de ghinda pisata - 1 lingurita/o ceasca apa. Se beau 3 cesti/zi, dupa mese. Combate intoxicatia alcoolica.
1-O inghititura de ulei de masline sau de untura intarzie efectele alcoolului si, prin urmare, nu te imbeti.
2-O masa consistenta. E indicat sa nu bei pe stomacul gol, altfel bautura isi va face simtita mult mai usor prezenta!
3-Nu combina bauturile in aceeasi seara!
4- Nu iti umple portofelul cu bani inainte sa pleci in oras: pastreaza bani pentru doua-trei beri!
5-Bea bauturi light, precum bere slab alcoolizata, daca stii ca tariile te pot invinge. Exista foarte multe sortimente de baturi care contin doar 2-3% alcool.
1-Borsul consumat zilnic scade pofta de alcool.
2-Mierea, continind mult potasiu, contracareaza setea de alcool si ajuta substantial la procesul de dezalcoolizare. Se administreaza cite 6 lingurite de miere din 30 in 30 de minute de 3 ori dimineata, apoi dupa fiecare masa cite 4 lingurite, timp de o saptamina. Se continua apoi cu cite 2 lingurite dimineata circa o luna
3-Radacina de macris:Se pun 30 g radacina uscata de macris in 1,2 l de apa la fiet timp de o ora, apoi se lasa 1/2 ora la infuzat. Se beau cate 50 ml de decoct, de 2 ori pe zi.
4-Decoct de plante: Se amesteca o lingurita de pelin uscat, o lingurita de fierea pamantului si 4 lingurite de cimbru sau sovarv. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, timp de o ora. Se strecoara si se bea de 3 ori pe zi, pana la disparitia poftei de alcool.
5-Daca in paharul de bautura se pune o radacina de leustean si 2 frunze de dafin, veti provoca greata si varsaturi in aproximativ 1 1/2 ora, ceea ce va face pe cel care nu se poate lecui de patima bauturii sa simta greata numai la vederea paharului cu alcool.
6-Ceaiul de pedicuta (Lycopodium clavatum), infuzie din 1 lingurita de planta, bine maruntita, la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 3-5 minute si se bea caldut, cite 150 ml dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 30 de minute inainte de masa de prinz, intr-o cura
de 14-21 de zile. Dupa o pauza de 2 saptamini, se poate relua, daca este nevoie.
7-Pulberea din seminte de patrunjel se administreaza in doza de 1/2 lingurita de 2-3 ori/zi, pe stomacul gol, cu putina apa, timp de 3 saptamani cu 1 saptamana pauza, dupa care se poate relua.
8-Tinctura de ardei iute (20 g ardei/100 ml alcool 80-90°, macerat 2 saptamani). Se iau 10-40 picaturi, introduse treptat in fiecare pahar cu bautura