MASTI NATURALE SI TRATAMENTE CONTRA PUNGILOR DE SUB OCHI

Exista multi factori care contribuie la formarea pungilor de sub ochi. Printre acestia se numara si televizorul, calculatorul, fumatul, consumul de alcool, alimentatia nepotrivita, un consum prea mare de sare, dar in primul rand stresul si oboseala, dar si contrarul, adica prea mult somn. Nici un tratament, remediu naturist, masca naturala sau creme de fata nu fac minuni, daca nu incercam pe cat posibil sa ne schimbam si stilul de viata. Printre cele mai importante solutii de prevenire a pungilor dar si de atenuare a celor deja existente sunt somnul odihnitor (minimum opt ore pe noapte) si hidratarea (in jur de 2 litri de apa zilnic). Foarte important de asemeni, este sa se reduca pe cat posibil sarea, grasimile si dulciurile concentrate.
Dar sa nu uitam ca pungile de sub ochi pot fi si semnul unor afectiuni renale, endocrine sau hepatice, de aceea in primul rand trebuie sa ne adresam medicului, si odata excluse aceste cauze, sa incercam sa ne tratam singuri. Iata cateva din remediile naturale contra pungilor de sub ochi:
1-Masca cu morcovi pentru pungi de sub ochi - Luati un morcov mare. Curatati-l, spalati-l si dati-l pe razatoarea mica. Amestecati-l cu o lingurita de ulei de masline. Puneti compozitia doua ore la frigider. Apoi intindeti preparatul de jur imprejurul ochilor. Inchideti ochii. Lasati masca sa actioneze 30 de minute. Spalati-va cu apa calduta.
2-Comprese pentru ochi obositi si congestionati - - Pentru a inlatura oboseala ochilor, aplicati comprese alternative, calde si reci, care au un efect inviorator. Terminati intotdeauna cu cele reci, care, pe langa efectul inviorator, intaresc muschii.
3-Comprese cu zer pentru ochi umflati - Aplicati pe ochi comprese inmuiate in zer rece, de la frigider, pana cand simtiti ca s-au incalzit. Schimbati-le cu altele noi si repetati acest procedeu de cate ori aveti nevoie pentru a va relaxa ochii. Clatiti-va apoi ochii cu apa calduta si incheiati tot cu apa rece.
4-Comprese cu frunze de varza pentru cearcane si ochi umflati si obositi - Se iau 2 frunze de varza si cu ajutorul unei sticle sau a unui ciocan de snitele, se sfarama putin nervurile, sa se inmoaie. Aplicati frunze moi pe ochii inchisi si lasati sa actioneze cam 15-20 de minute.
5-Masca cu felii de cartofi - Taie o bucata mica de cartof in felii. Pune cate o felie sub ochi si lasa sa actioneze timp de 20 de minute.
6-Tratament cu musetel si lavanda - Fierbe doua cesti de apa, adauga 4 linguri de flori de musetel si 2 linguri de lavanda. Lasa sa se raceasca. Inmoaie in ceai tampoane de vata si pune-le pe pungile de sub ochi. Lasa -le sa actioneze 10-15 minute. Procedeaza asa in fiecare zi.
7-Masca cu lapte si fistic - Pisezi bine cateva boabe de fistic [neprajite si nesarate] cu o lingura de lapte si apoi sa aplici sub ochi si sa lasi sa actioneze timp de jumatate de ora.
8-Aplicati vreme de 15 minute peste pleoape doua pliculete de ceai umezite (inmuiate rapid) in apa fierbinte. Se pun caldute. Contin tanin si polyfenol, care au un efect dezinflamator si lichideaza pungile de sub ochi.
9-Crema de casa cu ceara si miere - 10 g ceara de albine, 3 linguri de miere de albine.
Intr-un castronel asezat pe o baie de aburi se pune ceara de albine sa se topeasca pana devine lichida , apoi se toarna mierea, putin cate putin, amestecand intruna pana se dizolva toate basicile. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Alifia obtinuta se foloseste de trei ori pe saptamana, aplicata pe spatii largi, in jurul ochilor, dar si pe obraz. Se lasa cat mai mult sa actioneze, apoi se spala cu multa apa calduta.

Ultimele produse cu reduceri