TORT CU ALUNE

Incrediente: BLATUL: oua 10 buc, alune 300 g, pesmet 50 g faina 25 g, zaharpudra 300 g, zahar vanilat 2 plicuri, lamaie 100 g, CREMA: alune 100 g, zahar 150 g, cafea neagra 150 ml, unt 200 g, zahar vanilat 1 plic, coniac 50 ml, oua 2 buc
Preparare: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema preparata astfel : ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana

Ultimele produse cu reduceri