ROHRNUDEL

Incrediente: 500 g faina, 2 oua, un cub (30-40g) drojdie proaspata, 125 ml lapte caldut, 75 g unt, 100 ml smantana sau lapte, 100 g zahar, o lingurita coaja de lamiie rasa, gem de prune, zahar pudra
Preparare: Se ia un pumn din faina si se pune intr-un vas. Drojdia se sfarama intr-un pahar, se toarna laptele caldut peste si o lingura de zahar. Se amesteca bine, pina cind drojdia este topita. Se face o gaura cu pumnul in faina si se toarna drojdia. Se stropeste cu putina faina si se lasa la un loc cald cam 20 de minute. Se incorporeaza restul de faina si ouale, apoi se topesc 50 g unt si se incorporeaza. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se framinta bine aluatul. Daca pare lipicios, se adauga putina faina, daca este prea tare, se mai adauga lapte. Aluatul trebuie sa fie pufos si flexibil. Se presara faina si se lasa la crescut la un loc cald, 30 de minute

Ultimele produse cu reduceri