Preparare: Se taie carnea in bucati mici, se prajeste pe jumatate in ulei si se pune separat. In aceeasi grasime, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga o lingura de faina, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba incet. Se paseaza sosul printr-o strecuratoare, se adauga carnea si se lasa la foc potrivit. Se taie ciupercile, se calesc in ulei, se pun verdeata, tocata, boiaua de ardei, pasta de rosii dezlegata cu apa si se adauga la carne. Din faina ramasa, oua, sare si putina apa se framinta un aluat mai tare, se rupe in bucati mici (cit o aluna) si se fierbe in apa clocotita si usor sarata. Se adauga in vasul cu carne si la sfirsit se pune verdeata si se sareaza.
PAPRICAS CA LA SIBIU
Incrediente: 1 KG carne de pui, 200 ml ulei, 300 gr. ceapa,600 g. ciuperci, 300 gr. faina, 3 oua, verdeata, o lingurita boia de ardei dulce, 300 gr. smintina, 2 linguri pasta de rosii, sare
Preparare: Se taie carnea in bucati mici, se prajeste pe jumatate in ulei si se pune separat. In aceeasi grasime, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga o lingura de faina, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba incet. Se paseaza sosul printr-o strecuratoare, se adauga carnea si se lasa la foc potrivit. Se taie ciupercile, se calesc in ulei, se pun verdeata, tocata, boiaua de ardei, pasta de rosii dezlegata cu apa si se adauga la carne. Din faina ramasa, oua, sare si putina apa se framinta un aluat mai tare, se rupe in bucati mici (cit o aluna) si se fierbe in apa clocotita si usor sarata. Se adauga in vasul cu carne si la sfirsit se pune verdeata si se sareaza.
Preparare: Se taie carnea in bucati mici, se prajeste pe jumatate in ulei si se pune separat. In aceeasi grasime, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga o lingura de faina, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba incet. Se paseaza sosul printr-o strecuratoare, se adauga carnea si se lasa la foc potrivit. Se taie ciupercile, se calesc in ulei, se pun verdeata, tocata, boiaua de ardei, pasta de rosii dezlegata cu apa si se adauga la carne. Din faina ramasa, oua, sare si putina apa se framinta un aluat mai tare, se rupe in bucati mici (cit o aluna) si se fierbe in apa clocotita si usor sarata. Se adauga in vasul cu carne si la sfirsit se pune verdeata si se sareaza.