Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid. Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se freaca brinza cu oul/ouale si se asauga mararul. Daca vi se pare ca telemeaua mai lasa apa, puteti adauga o lingurita de gris. Amestecati
LANGOSI SARATE CU BRANZA
Incrediente: 500 g faina, 1 ou mare sau doua mici, un cub drojdie proaspata, 500 ml lapte, un praf de sare. Umplutura: 500 g telemea de oaie uscata, 2 oua, o mina de marar tocat
Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid. Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se freaca brinza cu oul/ouale si se asauga mararul. Daca vi se pare ca telemeaua mai lasa apa, puteti adauga o lingurita de gris. Amestecati
Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid. Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se freaca brinza cu oul/ouale si se asauga mararul. Daca vi se pare ca telemeaua mai lasa apa, puteti adauga o lingurita de gris. Amestecati