Preparare: Se curata fazanii si se invelesc in felii de slanina. Se leaga apoi cu ata, ca sa stea slanina pe fazani. Se taie o varza murata pestisori. Daca este prea acra, aceasta se opareste in prealabil si apoi se scurge bine. Se pun pe fundul unei cratite citeva felii de slanina, se aseaza varza si deasupra alte citeva felii de slanina. Se toarna apa cit sa acopere varza, se pune 50 g de untura si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Intre timp, se rumenesc fazanii in restul de untura, la cuptor, intorcindu-l pe o parte si pe alta. Se face loc in cratita cu varza si se aseaza fazanul, se adauga un paharel de vin alb, sare si se lasa sa fiarba inabusit inca o ora, pina ce fazanii sint fragezi. Cind este gata, se scot fazanii, se desface ata. Se inlatura sla
FRIPTURA DE FAZAN PE VARZA MURATA
Incrediente: 2 fazani , 400 gr slanina, 1 varza murata mijlocie, 100 g de untura, un paharel de vin alb
Preparare: Se curata fazanii si se invelesc in felii de slanina. Se leaga apoi cu ata, ca sa stea slanina pe fazani. Se taie o varza murata pestisori. Daca este prea acra, aceasta se opareste in prealabil si apoi se scurge bine. Se pun pe fundul unei cratite citeva felii de slanina, se aseaza varza si deasupra alte citeva felii de slanina. Se toarna apa cit sa acopere varza, se pune 50 g de untura si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Intre timp, se rumenesc fazanii in restul de untura, la cuptor, intorcindu-l pe o parte si pe alta. Se face loc in cratita cu varza si se aseaza fazanul, se adauga un paharel de vin alb, sare si se lasa sa fiarba inabusit inca o ora, pina ce fazanii sint fragezi. Cind este gata, se scot fazanii, se desface ata. Se inlatura sla
Preparare: Se curata fazanii si se invelesc in felii de slanina. Se leaga apoi cu ata, ca sa stea slanina pe fazani. Se taie o varza murata pestisori. Daca este prea acra, aceasta se opareste in prealabil si apoi se scurge bine. Se pun pe fundul unei cratite citeva felii de slanina, se aseaza varza si deasupra alte citeva felii de slanina. Se toarna apa cit sa acopere varza, se pune 50 g de untura si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Intre timp, se rumenesc fazanii in restul de untura, la cuptor, intorcindu-l pe o parte si pe alta. Se face loc in cratita cu varza si se aseaza fazanul, se adauga un paharel de vin alb, sare si se lasa sa fiarba inabusit inca o ora, pina ce fazanii sint fragezi. Cind este gata, se scot fazanii, se desface ata. Se inlatura sla