DOVLECEI UMPLUTI CU LEGUME SI OREZ

Incrediente: 6 dovlecei medii, 100g orez, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, piper, sare, boia de ardei iute, ulei de masline sau de floarea soarelui, marar verde, sos de rosii sau sos alb, iaurt sau smantina

Preparare: Se curata dovlecelul de coaja, se taie in trei, se scobeste lasind un capac, se aseza intr-o cratita. Separat intr-o tigaie se caleste in ulei morcovul,miezul de la dovlecei tocat marunt si patrunjelul ras pe razatoarea mare, se ia de pe foc tigaia, se adauga sare, boia iute, piper si la urma orezul si ceapa tocata marunt. Cu aceasta compozitie se umple dovlecelul, se pune apa pana la jumatatea cupelor de dovlecel. Se pune cratita pe foc mic se fierbe cu capac. Cand sunt fierti dovleceii si orezul din umplutura se face un sos alb sau sos de rosii cu marar, se servesc cu iaurt sau smantina. Umplutura poate fi imbogatita cu ciuperci, mi

Ultimele produse cu reduceri