400 gr rosii proaspete ,1 ceapa tocata marunt ,1 catel de usturoi zdrobit ,150 ml supa de pui ,1/2 lingurita chimen ,1/2 lingurita scortisoara pudra ,piper ,patrunjel verde, tocat ,orez fiert pentru garnitura
Pentru chiftele:
500 gr carne de pui ,2 cepe mici tocate marunt ,1 catel de usturoi zdrobit ,1 lingura de coriandru proaspat tocat foarte fin ,1 lingura chimen macinat ,patrunjel tocat foarte fin ,1 lingura ulei (preferabil de masline) ,sare, piper negru dupa gust.
Preparare: Se amesteca ingredientele pentru chiftele, cu exceptia uleiului. Se potriveste de sare, piper si se fac chiftele de marimea unei nuci; Chiftelele se pun pe o farfurie, se acopera se introduc la frigider pana este gata sosul; Se pune ceapa si usturoiul intr-o tigaie impreuna cu 125ml supa. Se fierbe la foc mic pana se evapora tot lichidul, apoi tigai