BUDINCA DE CARTOFI SI MORCOVI CU OUA

Incrediente: 400 g morcovi,1 kg cartofi, 250 ml lapte, 6 oua, 4 linguri unt, 4 felii cascaval, 3 linguri patrunjel tocat.
Preparare: Se oparesc morcovii, taiati marunt, 5 minute in apa cu sare . Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa cu sare 15 minute .Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se incalzeste laptele si se paseaza cartofii. Se introduc in oala cu lapte si se bat cu telul sau cu mixerul, pina cind devin cremosi. Se condimenteaza, se adauga 2 linguri de unt si patrunjelul. Se incorporeaza morcovii Se unge o forma termorezistenta cu putin unt si se repartizeaza piureul. Se fac cu o lingura 6 adincituri mai adinci, in asa fel incit oul sa incapa in intregime in gaura rezultata. Se sparg 4-6 oua si se repartizeaza deasupra cascavalul ras. Se presara 2 linguri de fulgi de unt. Se coace la 180 grade Celsius, pe gratarul din mijlo

Ultimele produse cu reduceri