Preparare: Se freaca untul cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, se adauga pe rand ouale, 50 g ciocolata topita, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 200 g nuci macinate si 250 g faina. Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se coace blatul la foc potrivit. Apoi se lasa la racit si se taie in 3 foi pe orizontala.Se topeste 350 g ciocolata si se adauga in ea frimiturile obtinute din sfaramarea unei foi de blat si 3-4 linguri de apa. Se pune compozitia obtinuta intre cele 2 foi de blat si se tine la rece pentru 20 minute. Se topeste ciocolata ramasa, si se unge cu ea tortul deasupra si pe margini, restul se amesteca cu nucile macina
TORT DE CIOCOLATA ALBA
Incrediente: 400 g unt; 500 g zahar; 300 g faina; 8 oua; ,300 g miez de nuca macinat; 600 g ciocolata alba; 1 lingurita zahar vanilat; 1 lingura coaja rasa de lamaie.
Preparare: Se freaca untul cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, se adauga pe rand ouale, 50 g ciocolata topita, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 200 g nuci macinate si 250 g faina. Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se coace blatul la foc potrivit. Apoi se lasa la racit si se taie in 3 foi pe orizontala.Se topeste 350 g ciocolata si se adauga in ea frimiturile obtinute din sfaramarea unei foi de blat si 3-4 linguri de apa. Se pune compozitia obtinuta intre cele 2 foi de blat si se tine la rece pentru 20 minute. Se topeste ciocolata ramasa, si se unge cu ea tortul deasupra si pe margini, restul se amesteca cu nucile macina
Preparare: Se freaca untul cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, se adauga pe rand ouale, 50 g ciocolata topita, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 200 g nuci macinate si 250 g faina. Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se coace blatul la foc potrivit. Apoi se lasa la racit si se taie in 3 foi pe orizontala.Se topeste 350 g ciocolata si se adauga in ea frimiturile obtinute din sfaramarea unei foi de blat si 3-4 linguri de apa. Se pune compozitia obtinuta intre cele 2 foi de blat si se tine la rece pentru 20 minute. Se topeste ciocolata ramasa, si se unge cu ea tortul deasupra si pe margini, restul se amesteca cu nucile macina