Preparare: Se curata telina de coaja, se taie cubulete, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa impreuna cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine, se scurg bine de apa si apoi se paseaza pana se obtine un piure. In piureul obtinut se pun galbenusurile, 100 g unt, boiaua dulce si se dilueaza cu apa in care a fiert telina pana se obtine o crema de consistenta dorita. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in untul care a ramas, impreuna cu migdalele sfaramate. Cand incep sa se rumeneasca, se pun peste crema de telina,impreuna cu 2 polonice de apa de la fiert si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust.Supa de telina se serveste calda presarata cu frunze de telina tocate
SUPA CREMA DE TELINA CU MIGDALE
Incrediente: 2 teline mari; 300 g migdale decojite; 2 cartofi; 300 g ceapa; 1 lingurita boia bulce; 150 g unt;2 galbenusuri; frunze telina;sare; piper.
Preparare: Se curata telina de coaja, se taie cubulete, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa impreuna cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine, se scurg bine de apa si apoi se paseaza pana se obtine un piure. In piureul obtinut se pun galbenusurile, 100 g unt, boiaua dulce si se dilueaza cu apa in care a fiert telina pana se obtine o crema de consistenta dorita. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in untul care a ramas, impreuna cu migdalele sfaramate. Cand incep sa se rumeneasca, se pun peste crema de telina,impreuna cu 2 polonice de apa de la fiert si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust.Supa de telina se serveste calda presarata cu frunze de telina tocate
Preparare: Se curata telina de coaja, se taie cubulete, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa impreuna cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine, se scurg bine de apa si apoi se paseaza pana se obtine un piure. In piureul obtinut se pun galbenusurile, 100 g unt, boiaua dulce si se dilueaza cu apa in care a fiert telina pana se obtine o crema de consistenta dorita. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in untul care a ramas, impreuna cu migdalele sfaramate. Cand incep sa se rumeneasca, se pun peste crema de telina,impreuna cu 2 polonice de apa de la fiert si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust.Supa de telina se serveste calda presarata cu frunze de telina tocate