Preparare: Intr-un castron se amesteca ingredientele de la punctul I. si se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe degete. Separat se amesteca bine osanza cu cele 200 gr. faina. Ambele se acopera cu folie si se dau ½ ora la frigider.Se intinde apoi o foaia de aluat in forma dreptunghiulara apoi se unge cu 1/3 din amestecul de osanza. Foaie se impatura apoi in 4. E important sa retineti ordinea in care impaturiti foaia (eu fac stanga –dreapta, dreapta-stanga, jos-sus, sus-jo
PRAJITURI ARDELENESTI
Incrediente: Pentru aluat (ies aprox. 40-45): I. 600 gr. faina; 3 galbenusuri; 2 linguri zeama de lamaie; 2 linguri lapte batut; 1 lingurita rasa sare; 1 lingurita zahar; vanilie; apa minerala cat cuprinde; II. 500 gr. osanza/hai cruda, macinata - grasimea de pe langa rinichii si burta porcului (sau unt); 200 gr. faina; Pentru umplutura: Magiun de prune sau alt gem gros (caise).
Preparare: Intr-un castron se amesteca ingredientele de la punctul I. si se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe degete. Separat se amesteca bine osanza cu cele 200 gr. faina. Ambele se acopera cu folie si se dau ½ ora la frigider.Se intinde apoi o foaia de aluat in forma dreptunghiulara apoi se unge cu 1/3 din amestecul de osanza. Foaie se impatura apoi in 4. E important sa retineti ordinea in care impaturiti foaia (eu fac stanga –dreapta, dreapta-stanga, jos-sus, sus-jo
Preparare: Intr-un castron se amesteca ingredientele de la punctul I. si se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe degete. Separat se amesteca bine osanza cu cele 200 gr. faina. Ambele se acopera cu folie si se dau ½ ora la frigider.Se intinde apoi o foaia de aluat in forma dreptunghiulara apoi se unge cu 1/3 din amestecul de osanza. Foaie se impatura apoi in 4. E important sa retineti ordinea in care impaturiti foaia (eu fac stanga –dreapta, dreapta-stanga, jos-sus, sus-jo