Preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. de ciocolata, muiata cu o lingura de apa, 50 gr. de faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate vanilia. Se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt, si presarata cu faina. Se coace cam o jumatate de ora, la cuptor, la foc bun.Intre timp se spala,apoi se taie feliute fructele de carambola. Cand e gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se acopera cu feliutele de fructe,si se acopera cu tortul jelee
PRAJITURA DE CIOCOLATA INSTELATA CU CARAMABOLA
Incrediente: 3 oua, 100 gr. zahar, 1/2 baton vanilie, 50 gr. unt, 100 gr. ciocolata, 50 gr. faina ,2 fructe carambola,1 plic tort jelee Dr oetker[sau 10 g gelatina,cu 1 lingura de zahar si 150 ml suc de fructe]
Preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. de ciocolata, muiata cu o lingura de apa, 50 gr. de faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate vanilia. Se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt, si presarata cu faina. Se coace cam o jumatate de ora, la cuptor, la foc bun.Intre timp se spala,apoi se taie feliute fructele de carambola. Cand e gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se acopera cu feliutele de fructe,si se acopera cu tortul jelee
Preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. de ciocolata, muiata cu o lingura de apa, 50 gr. de faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate vanilia. Se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt, si presarata cu faina. Se coace cam o jumatate de ora, la cuptor, la foc bun.Intre timp se spala,apoi se taie feliute fructele de carambola. Cand e gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se acopera cu feliutele de fructe,si se acopera cu tortul jelee