Preparare: Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in jumatate de cana cu apa calda, se adauga 2 linguri cu faina si se lasa maiaua sa creasca 10 minute. Intre timp, se face un sirop din zahar si o cana cu apa ,si in alt vas se topeste margarina.Se cerne restul de faina si in ea se pune maiaua, se amesteca usor si se framanta. Se adauga margarina topita si siropul de zahar. Se pune coaja de lamaie si se continua framantatul pana ce compozitia nu se mai lipeste de maini. Se aduna aluatul sub forma unei bile, se acopera si se lasa la crescut o ora.Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se modeleaza cate un sul care se rasuceste in forma cifrei opt
MUCENICI MOLDOVENESTI
Incrediente: 500 g faina; 100 g margarina;100 g zahar; 1 pliculet zahar vanilat; 1 cubulet drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata; coaja rasa de la o lamaie; 300 ml miere; 2 cani nuca macinata.
Preparare: Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in jumatate de cana cu apa calda, se adauga 2 linguri cu faina si se lasa maiaua sa creasca 10 minute. Intre timp, se face un sirop din zahar si o cana cu apa ,si in alt vas se topeste margarina.Se cerne restul de faina si in ea se pune maiaua, se amesteca usor si se framanta. Se adauga margarina topita si siropul de zahar. Se pune coaja de lamaie si se continua framantatul pana ce compozitia nu se mai lipeste de maini. Se aduna aluatul sub forma unei bile, se acopera si se lasa la crescut o ora.Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se modeleaza cate un sul care se rasuceste in forma cifrei opt
Preparare: Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in jumatate de cana cu apa calda, se adauga 2 linguri cu faina si se lasa maiaua sa creasca 10 minute. Intre timp, se face un sirop din zahar si o cana cu apa ,si in alt vas se topeste margarina.Se cerne restul de faina si in ea se pune maiaua, se amesteca usor si se framanta. Se adauga margarina topita si siropul de zahar. Se pune coaja de lamaie si se continua framantatul pana ce compozitia nu se mai lipeste de maini. Se aduna aluatul sub forma unei bile, se acopera si se lasa la crescut o ora.Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se modeleaza cate un sul care se rasuceste in forma cifrei opt