Preparare: Se taie felii subtiri vinetele, se sareaza si se lasa sa se patrunda o jumatate de ora. Se fierbe lintea in apa cu concentrat de supa aproximativ 10 minute, la foc potrivit. Se scurge, se condimenteaza si se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza oul. Se sterg feliile de vinete cu un prosop de bucatarie. Se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul de masline si se prajesc rapid feliile de vinete, pe ambele parti. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie felii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si un praf de zahar. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza pe margine, de jur imprejur, un strat de vinete care alterneaza cu rosii. Se aseaza in centru compozitia de linte. S
MANCARE DE VINETE CU LINTE LA CUPTOR
Incrediente: 3 vinete mici, 250 g linte, 500 g rosii, 250 ml smintina, 1 ou, 1 lingura zeama de lamiie, 8 linguri ulei de masline, faina, 100 g parmezan ras, boia, zahar
Preparare: Se taie felii subtiri vinetele, se sareaza si se lasa sa se patrunda o jumatate de ora. Se fierbe lintea in apa cu concentrat de supa aproximativ 10 minute, la foc potrivit. Se scurge, se condimenteaza si se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza oul. Se sterg feliile de vinete cu un prosop de bucatarie. Se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul de masline si se prajesc rapid feliile de vinete, pe ambele parti. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie felii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si un praf de zahar. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza pe margine, de jur imprejur, un strat de vinete care alterneaza cu rosii. Se aseaza in centru compozitia de linte. S
Preparare: Se taie felii subtiri vinetele, se sareaza si se lasa sa se patrunda o jumatate de ora. Se fierbe lintea in apa cu concentrat de supa aproximativ 10 minute, la foc potrivit. Se scurge, se condimenteaza si se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza oul. Se sterg feliile de vinete cu un prosop de bucatarie. Se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul de masline si se prajesc rapid feliile de vinete, pe ambele parti. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie felii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si un praf de zahar. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza pe margine, de jur imprejur, un strat de vinete care alterneaza cu rosii. Se aseaza in centru compozitia de linte. S