Preparare: Grasimea, tinuta la cald ca sa fie moale , se freaca cu zaharul un minut sa se omogenizeze, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si, la urma, faina cu care se amesteca bine, cu mina, pina ce se incorporeaza, fara sa se framinte.Aluatul se tine la rece 30 minute, ca sa nu necesite, ca sa nu necesite multa faina la prelucrat.Se ia, apoi, cite o bucata din aluat, si pe masa, sau pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina, se intinde in foaie de cca 3-4 mm grosime, care se taie in rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, trecut mereu prin faina (ca sa nu se lipeasca alu
FIGURINE CU NUCA
Preparare: Grasimea, tinuta la cald ca sa fie moale , se freaca cu zaharul un minut sa se omogenizeze, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si, la urma, faina cu care se amesteca bine, cu mina, pina ce se incorporeaza, fara sa se framinte.Aluatul se tine la rece 30 minute, ca sa nu necesite, ca sa nu necesite multa faina la prelucrat.Se ia, apoi, cite o bucata din aluat, si pe masa, sau pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina, se intinde in foaie de cca 3-4 mm grosime, care se taie in rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, trecut mereu prin faina (ca sa nu se lipeasca alu