Preparare: Intr-un lighenas de 3 l, se freaca drojdia cu 50 g zahar, pina cind se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150ml lapte caldut, sa dospeasca cca 20 minute, pina cind isi dubleaza volumul.Se adauga apoi restulde lapte caldut, galbenusurile, untdelemnul, 50 g unt topit, romul, sarea , coaja rasa de lamiie si portocala sau o lingura cu gem din coji de portocale si restul de zahar; se amesteca bine si, apoi se pune faina.Aluatul se amesteca, la inceput, cu lingura, apoi se framinta cu mina, 15 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas.Se pune, atunci, restul de unt topit, dar nu fierbinte.Untul se poate pr
COZONAC SIMPLU 1
Preparare: Intr-un lighenas de 3 l, se freaca drojdia cu 50 g zahar, pina cind se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150ml lapte caldut, sa dospeasca cca 20 minute, pina cind isi dubleaza volumul.Se adauga apoi restulde lapte caldut, galbenusurile, untdelemnul, 50 g unt topit, romul, sarea , coaja rasa de lamiie si portocala sau o lingura cu gem din coji de portocale si restul de zahar; se amesteca bine si, apoi se pune faina.Aluatul se amesteca, la inceput, cu lingura, apoi se framinta cu mina, 15 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas.Se pune, atunci, restul de unt topit, dar nu fierbinte.Untul se poate pr