DESERT DE VANILIE LA PAHAR

retete culinare
Incrediente: 800 ml lapte; 250 g zahar; 4 oua; 1 baton vanilie; un praf sare; piscoturi; 2 buc mere din compot scurse; 5 linguri faina; cirese confiate sau din dulceata;
75 g unt.

Preparare: Intr-o oala de 2 litri se pune zaharul si ouale si se amesteca cu mixerul pana se face spuma, apoi la sfarsit se adauga faina cernuta si sarea. Se amesteca usor pana se incorporeaza.


Laptele se pune separat si se incalzeste intr-un vas si se toarna peste compozitia pregatita. Batonul de vanilie se pune in compozitie si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand cu un tel sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat se pune untul si se amesteca pana se incorporeaza in crema. Se pregatesc cupele sau bolurile. se toarna un strat de crema, se aseaza 2-3 felii de mere pe peretele bolului sau cupei si se ai toarna un alt strat de crema.

Ultimele produse cu reduceri