COZONAC UMPLUT CU MAC SI NUCA

retete culinare
Incrediente: Aluatul: 500 g faina, 100 g unt, 250 ml smintina, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de la o lamiie si o portocala, 1/2 lingurita sare, 8 galbenusuri, 100 g zahar, 40 g drojdie.Umplu- tura: 8 albusuri, 300 g nuci sau 400 g mac , 300 g zahar, 20 ml rom.
Preparare: Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul, pina cind se lichefiaza, se adauga untul moale, smintina, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamiie si portocala, apoi faina.Aluatul se amesteca cu lingura, apoi se framinta cu mina 10 minute, lasindu-l sa creasca la cald, cca 30 minute, pina cind isi dubleaza volumul.Se ung cu margarina solida (mai moale) 4 forme lungi si inguste de cca 35/6 cm, din tabla inoxidabila, speciale pentru cozonaci.Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se pune pe o foaie de nylon, presarata cu putina faina, i se

Ultimele produse cu reduceri