CORNETE DE NUCA PENTRU UMPLUT

Incrediente: 3 oua mari, 120 g zahar, 50 g unt, 40 g faina, 120 g nuci macinate, 15 ml rom.
Preparare: Albusurile se bat spuma, cu un tel mic sau cu furculita, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare , pina cind se intaresc din nou; se pun toate gelbenusurile, untul topit, (dar rece), se bat de 4-5 ori, apoi se adauga faina , impreuna cu nucile macinate, amestecind usor prin rasturnare, pina cind se omogenizeaza compozitia.Se ia numai din marginea compozitiei cite o lingurita cu virf care, apoi, se intinde sub forma de rondea (cu dosul linguritei), cit se poate de subtire, pe tava tapetata cu margarina solida si faina.Compozitia avind nuca, rondelele vor fi mai groase decit precedentele (cca 3mm).Se coc, pina cind se usuca bine deasupra si se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.Se trage, apoi, tava la usa cuptorului

Ultimele produse cu reduceri