Preparare: 200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ). Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie: - 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata. Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata. Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafe
VIENEZA
Incrediente: 200 g faina, 120 g unt sau margarina, 330 g zahar, 7 oua, 1 pachetel praf de copt, 1 borcan gem(400 g), 250 nuca macinata
Preparare: 200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ). Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie: - 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata. Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata. Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafe
Preparare: 200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ). Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie: - 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata. Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata. Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafe