Preparare: Cerneti intr-un castron faina, faceti o gaura la mijloc si puneti 175 g unt taiat in bucatele, putina sare, apoi amestecati pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati 4 linguri cu apa si framantati bine aluatul obtinut, apoi puneti-l la frigider timp de 2 ore. Rumeniti ceapa verde taiata marunt in 50 g unt, adaugati andivele spalate, curatate si taiate bucatele, apoi sarati si piperati dupa gust. Tineti la foc mic timp de 20-25 minute pana se evapora apa. Separat, bateti galbenusurile cu ouale, incorporati parmezanul ras, 120 ml smantana, sare si piper.Intindeti di 2/3 din aluat o foaie subtire ca care tapetati o tava , astfe
PLACINTA DE ANDIVE CU NUCA
Incrediente: 350 g faina; 250 g unt; 500 g andive;100 g miez de nuca; 150 ml smantana; 100 g parmezan; 2 oua; 2 galbenusuri; 2 legaturi ceapa verde; 1 lingurita rasa cimbru uscat; 1 lingurita rasa marghiran; sare; piper.
Preparare: Cerneti intr-un castron faina, faceti o gaura la mijloc si puneti 175 g unt taiat in bucatele, putina sare, apoi amestecati pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati 4 linguri cu apa si framantati bine aluatul obtinut, apoi puneti-l la frigider timp de 2 ore. Rumeniti ceapa verde taiata marunt in 50 g unt, adaugati andivele spalate, curatate si taiate bucatele, apoi sarati si piperati dupa gust. Tineti la foc mic timp de 20-25 minute pana se evapora apa. Separat, bateti galbenusurile cu ouale, incorporati parmezanul ras, 120 ml smantana, sare si piper.Intindeti di 2/3 din aluat o foaie subtire ca care tapetati o tava , astfe
Preparare: Cerneti intr-un castron faina, faceti o gaura la mijloc si puneti 175 g unt taiat in bucatele, putina sare, apoi amestecati pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati 4 linguri cu apa si framantati bine aluatul obtinut, apoi puneti-l la frigider timp de 2 ore. Rumeniti ceapa verde taiata marunt in 50 g unt, adaugati andivele spalate, curatate si taiate bucatele, apoi sarati si piperati dupa gust. Tineti la foc mic timp de 20-25 minute pana se evapora apa. Separat, bateti galbenusurile cu ouale, incorporati parmezanul ras, 120 ml smantana, sare si piper.Intindeti di 2/3 din aluat o foaie subtire ca care tapetati o tava , astfe