Preparare: Prin aceasta metoda se conserva frecvent in mica gospodarie: morcovii, patrunjelul, telina, mai ales cind nu se dispune de spatii de depozitare.Zarzavatul se spala bine de pamant cu spalatorul din plastic, se curata si, apoi, fara sa se mai spele, se taie in felii de 1/2 cm sau mai groase, sau se lasa intregi (radacinile subtiri).Intregi sau felii, se suprapun in 2-3 rinduri cu spatii intre ele, intr-o tava captusita cu hirtie de ziar. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa 10 minute, ca sa se distruga microorganismele. Dupa aceea, focul se stinge si tava se lasa la cuptor ca zarzavaturile sa se usuce in continuare, la orice sursa de caldura.Daca, intre timp, apare o substanta lipicioasa pe zarzavat, inseamna ca acolo a inceput sa fermenteze; deci, tava se va i
CONSERVAREA ZARZAVATULUI PRIN DESHIDRATARE
Incrediente: zarzavatul dorit, morcov, patrunjel, telina, usturoi, etc
Preparare: Prin aceasta metoda se conserva frecvent in mica gospodarie: morcovii, patrunjelul, telina, mai ales cind nu se dispune de spatii de depozitare.Zarzavatul se spala bine de pamant cu spalatorul din plastic, se curata si, apoi, fara sa se mai spele, se taie in felii de 1/2 cm sau mai groase, sau se lasa intregi (radacinile subtiri).Intregi sau felii, se suprapun in 2-3 rinduri cu spatii intre ele, intr-o tava captusita cu hirtie de ziar. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa 10 minute, ca sa se distruga microorganismele. Dupa aceea, focul se stinge si tava se lasa la cuptor ca zarzavaturile sa se usuce in continuare, la orice sursa de caldura.Daca, intre timp, apare o substanta lipicioasa pe zarzavat, inseamna ca acolo a inceput sa fermenteze; deci, tava se va i
Preparare: Prin aceasta metoda se conserva frecvent in mica gospodarie: morcovii, patrunjelul, telina, mai ales cind nu se dispune de spatii de depozitare.Zarzavatul se spala bine de pamant cu spalatorul din plastic, se curata si, apoi, fara sa se mai spele, se taie in felii de 1/2 cm sau mai groase, sau se lasa intregi (radacinile subtiri).Intregi sau felii, se suprapun in 2-3 rinduri cu spatii intre ele, intr-o tava captusita cu hirtie de ziar. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa 10 minute, ca sa se distruga microorganismele. Dupa aceea, focul se stinge si tava se lasa la cuptor ca zarzavaturile sa se usuce in continuare, la orice sursa de caldura.Daca, intre timp, apare o substanta lipicioasa pe zarzavat, inseamna ca acolo a inceput sa fermenteze; deci, tava se va i