Preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb . Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga cu grija prajitura in cuptor( sa nu
ZEBRA CU GLAZURA
Incrediente: 5 galbenusuri, 250 g zahar, 2 pachete zahar vanilat, 125 ml apa calduta, 250 ml ulei, 375 g faina, 1 pachetel praf de copt, 5 albuse, 2 linguri cacao
Preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb . Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga cu grija prajitura in cuptor( sa nu
Preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb . Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga cu grija prajitura in cuptor( sa nu